…” men Kokoschka med sin bakgrund bland lägre medelklass känner att han inte passar in. Det har hänt att han gått hungrig, då han skyggat för att slå sig ned vid borden invid någon av hans självsäkra och ståndsmedvetna kamrater.”

Ska det inte stå sina istället för hans andra gången? Det finns ingen annan person att syfta på innan, inte inom överskådligt avstånd.

Eller har jag blivit snurrig?

Jag misstänker att jag blivit det eftersom det är den (snart inte längre särskilt) ständige sekreteraren i Svenska Akademien, Peter Englund, som skrivit det i landets (inte särskilt länge till kanske) största tidning. Status alltså.

Om det är en av de aderton som skrivit det, måste det ju vara rätt, tänker jag. Kompetens alltså.

Jag får väl rätta mig då. Men det lär dröja. Det kvider nämligen lite för mycket i min språksjäl för att jag ska stå ut med det bytet än på ett tag. Jag måste vänja mig vid att det inte längre ska låta fel och det tar tid. Hur trög är ändå inte språkförändringar, hos oss som i 60 år sagt rätt. Herr Englund har några år kvar.