Råkar börja läsa en artikel om barnuppfostran i lokaltidningen. Brukar inte lägga energi på detta för mig inte helt relevanta ämne, men kanska är det rubriken som frestar mig: Är du en vuxensyndare?

Den börjar så här: ”Det är fredag. Du är hungrig, ditt barn likaså, men handlingen inför helgen måste klaras av. Det är trångt i affären, du är blank i huvudet och barnet har kopplat ett stadigt grepp om en godispåse. Tankar på hur du borde göra i den här situationen fladdrar i bakhuvudet och du inleder förhandlingen med ett nej.”

Inleder förhandlingen med ett nej?

Förhandlinge?

Är inte ett nej ett nej?

Ja, jag har ju inga barn, så jag ska naturligtvis inte uttala mig, det har jag fattat. Inte förstår jag sånt. Näädå.

Men jag är samhällsmedborgare i detta land och börjar förstå ett par av skolproblemen en aning bättre – hur betygsinflationen kan gå till och varför elever och föräldrar inte accepterar de betyg en lärare gett.

Ett E anses som första förhandlingsposition mot målet A.