Ibland, när jag städat färdigt, står jag och tittar på mitt nystädade hem och är mycket nöjd.

Ibland undrar jag då om jag är lite knäpp. Eller bara gammaldags. Eller nåt värre.

Står andra och känner sig lika nöjda?

Jag städar ju helst på lördagar, varje vecka, så det är inte så att jag är nöjd för att dammråttorna börjat nafsa mig i tårna och att jag därför är så nöjd för att jag äntligen tagit mig i kragen och gjort det som måste göras. Nej, det är nåt med att det är rent och ordnat.

Ordning och reda. Och då blir jag lite rädd. Är det samma ordning och reda som ministrarna och SD pratar om – ordning och reda bland alla dessa människor som så oförskämt väller in över våra gränser?

Eller renheten. Som de som pratar om tiggarna som sanitär olägenhet?

Men det hjälper inte, jag kan absolut inte tänka mig att låta bli att städa. Jag är nog bara gammaldags. Måtte det vara så.