En annan sak:
Den nya stiftpennan fungerar plötsligt inte. Inget blyertsstift sticker fram som det ska när jag trycker och jag tror att det redan – men hade jag inte just fyllt på? – är slut på stift, så jag drar av skyddet och pillar ut det lilla suddet och försöker trycka in ett nytt stift (efter att ha pillat av locket på blyertshylsan – varför är alla hylsor olika? – och lagt ner den i lådan igen), men det går inte alls. Då skruvar jag isär hela pennan och ser att det sitter tjockt med blyerts inuti. Jag har laddat för mycket. Jag skakar det lilla plaströret, dunkar det i bordsskivan, håller på – och alla fyra blyertsarna (får det inte plats fler?) sprids över bordet. Jag pillar ihop allt igen och fyller röret, med bara tre blyertsar, och medan jag drar ut skrivbordslådan igen, för att leta reda på den lilla blyertsstifthylsan, slår det mig: får jag göra så här?

Det tar ju tid, jag borde plocka upp den stora högen texter jag noggrant måste kommentera, rätta, uppmuntra i, komma med goda förslag i osv osv osv.

Sen slår det mig: hur mycket tid har jag inte lagt på att komma på hur man hanterar datorn och alla nya system och program och appar och det har minsann varit rätt att göra.