Och just nu hör jag att det mest är män som skriver på Wikipedia.

Och varför skriver inte kvinnor? Kvinnor skriver inte sämre än män, absolut inte, det vet jag bestämt!

Men det handlar kanske om ämnena. Att vissa ämnen inte verkar vara såna att man skriver om dem. Om man till exempel jämför en icke nedlagd svensk motorcykelfabrik som Husaberg med påtning. Sånt. Betydande saker jämfört med obetydliga.

En gång för längesen skrev jag högskoleprovet. Jag hade läst på universitet, hoppat av en linje jag inte ville fortsätta på, men hade inte betyg höga nog för att komma in på lärarlinjen, där jag ville in istället, och högskoleprovet skulle skilja ut dem som skulle kunna klara universitetsstudier från dem som inte skulle. (Påstods det. Då. Men alldeles nyss hörde jag en forskare som påstod att det inte alls var meningen. Det handlade istället om normalfördelningskurvan, den betygssystemet byggde på (1-5); att sortera folk i normalbegåvade och inte.)

Men det var egentligen inte det jag tänkte på nu, på internationella kvinnodagen, utan att jag minns en fråga som gjorde mig oerhört förvånad. Den handlade om en krukväxt, en saintpaulia.

Den var ju lätt som en plätt, men var den så viktigt att den skulle skilja agnarna från vetet? Saintpaulior var ju mormorsproblem – lagom mycket vatten, lagom mycket ljus, allt det där pillet i köksfönstret.

Eller så handlar det om tiden, all den tid som läggs på pillet med allt det där som hör hemma i ett hem, och omsorgen. Den tar sin tid.