Jag har plockat nässlor. De ska hängas upp och torka i ett mörkt hörn. Sen ska de ner i bröd och tekannor.

Det känns bra. Det känns riktigt bra att hantera det där stickande levande.

Men man får kanske passa sig. Min gamla mamma berättade om sin syster, min moster. Hon börjar bli riktigt skröplig och har hjälp hela tiden, personal som kommer och går och pysslar om henne på alla sätt. Men en av dem hade kallat henne häxa.

Jag vet inte riktigt varför, men jag gissar att det handlar om att hon vill sina värkande ben masserade med egentillverkad johannesörtsolja eller få egentorkat valerianate eller nåt. För sånt håller vi på med i släkten (även om jag har svårt att tro på en hel del av det).

Men risken finns…

Men jag blir hellre kallad häxa än annat som lärare kan bli kallade av barn och föräldrar, särskilt så här i betygstider. En häxa är trots allt nån man inte kan köra med, en med uppror och lite makt.

Gärna häxa för mig.