Husorganet skriver om riksrevisionen. Väldigt väldigt bra att de granskas. Väldigt bra!

Ledningen tycks vara ett kompisgäng som kör sitt race.

Röj för sjutton! tänker jag och fortsätter mitt städande. RÖJ! Det får bara inte se ut så. Det är oerhört pinsamt att de sitter där och hjälper varann, inte ägnar sig åt det de ska göra på rätt sätt och ser till att betala ut extrastora löner. Usch! Röj!

För det är oerhört befriande att röja.

Jag har lämnat förrådet där det nu är luftigt och överblickbart. Det är i alla fall ett av skälen till städandet har jag kommit fram till – att skaffa rum och bättre veta vad man egentligen har. Alla saker som bara låg där och kunde vara bra att ha, men som fyllde allt utrymme och liksom tog all luft är borta.

Nu har jag fortsatt i lägenheten. Därför kan jag höra på radion. Hörde Anders Kompass i Sommar. I FN behöver det uppenbarligen också röjas.

En sak har jag inte kunnat låta bli att tänka på efteråt. När det vid ett tillfälle uppenbarats att FN-bilar hade stått utanför bordeller, hade en chef kommenterat och sagt att det inte var så farligt. ”Boys are boys”, hade han sagt.

Det finns inga ursäkter och förklaringarna är usla: pojkar är pojkar och ska få bära sig illa åt för att de är pojkar.

Riksrevisorerna kan säkert hitta på nåt också (heder åt Ackum som gick direkt), nån bra förklaring. Nej, röj i era förråd, herrar och damer riksrevision!